Poznaj 10 niesamowitych korzyści chlorofilu

1. Daje możliwość kontrolowania głodu

Badania prowadzone kilka lat temu pokazały, że chlorofil to związek, który zatrzymuje głów. Kobiety z umiarkowaną nadwagą, które spożywały posiłki z chlorofilem dwa razy dziennie i jeden dzień bez chlorofilu podkreślały, że po posiłkach z chlorofilem łaknienie było mniejsze. Regulował się również poziom ciśnienia krwi oraz cukru we krwi.

2. Lepsza kontrola zapachu ciała

Chlorofil będzie bardzo dobry dla organizmu od wewnątrz. Często określa się go jako dezodorant do wnętrza ciała. Wpływa na kontrolę zapachu ciała oraz zapachy kałowe. W czasie testów w domu opieki na kilkudziesięciu pacjentów udało się określić, że u wielu osób nieprzyjemny zapach zmniejszał się właśnie po tym jak spożywał chlorofil.

3. Właściwości leczące rany

Chlorofil wpływał będzie na proces gojenia się ran o czym wiemy już od 100 lat. Jeden z raportów podkreślał już dawno, że chlorofil doskonale działa na leczenie urazów. Badania wykazały, że używanie chlorofilu wpływa doskonale na gojenie się ran. Badania pokazują istotną skuteczność chlorofilu w tym zakresie.

4. Lepsze oczyszczenie organizmu

Zanieczyszczenie środowiska metalami toksycznymi wpływa także na nasz organizm. Chlorofil będzie wiązał metale toksyczne i dlatego ich usuwanie z organizmu stanie się łatwiejsze. Testowano zdolność chlorofilu i okazało się, że można usuwać nawet około 95% wszystkich szkodliwych substancji z organizmu.

5. Ochrona dla naszego DNA

Smażone potrawy będą nie tylko szkodzić naszej talii, ale mają również substancje chemiczne, które będą uszkadzać tkanki jelita grubego a także DNA komórek. Według badań okazuje się, że osoby, które spożywają żywność z chlorofilem mają mniejsze uszkodzenia DNA po smażonych potrawach niż osoby, które nie wprowadzają zielonego składnika do diety.

Zalety chlorofilu

6. Silny przeciwutleniacz

Chlorofil ma cenne właściwości antyoksydacyjne. Dzięki temu można oczekiwać, że chlorofil będzie doskonałym środkiem na eliminowanie wolnych rodników, które decydują o rozwoju wielu różnych chorób.

7. Szansa na leczenia raka

Badania nie pokazują jednoznacznie, że chlorofil leczy raka, jednak naukowcy uważają, że jego testowanie jako terapii alternatywnej będzie świetną decydują. Badania pokazują bowiem, że ludzie, którzy stosowali dietę bez chlorofilu byli bardziej narażeni na zachowanie na raka jelita grubego.

8. Leczenie Candida albicans

Takie zakażenie może prowadzić do zmęczenia, depresji i problemów trawiennych. Drożdżak jest dla nas niebezpieczny, ale dawki chlorofilu nawet pojedyncze są w stanie zatrzymać wzrost grzybów, dlatego warto brać to pod uwagę.

9. Ochrona przed obrzękiem i zaczerwienieniami

Tradycyjna medycyna od dawna stosuje zielone liście na infekcje. Z nowoczesnych rozwiązań, które mają ograniczoną skuteczność i długą listę skutków ubocznych naturalne leki są nowoczesnym rozwiązaniem. Badania pokazują, że zielone liście zmniejszają obrzęk i zaczerwieniania.

10. Walka z anemią

Nieco inna forma chlorofilu nazywana chlorofiliną to skuteczny sposób na walkę z niedokrwistością. Można nim dostarczyć do organizmu biologiczną postać żelaza, które organizm będzie mógł wykorzystywać i leczenie anemii stanie się łatwiejsze.

Story Page